Отлични съвети за почистване на офиси

Tagged:

aim-for-1825672_640Хигиената на работното място е особено важна, затова в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Съветваме ви задължително да се доверите на фирма за почистване на офиси, защото добрата и приятна среда е важна както за вас и вашите колеги, така и за бизнес партньорите ви, които по една или друга причина ще посещават работното ви място.

Както сигурно знаете, можете да наемете компания за почистване на офиси и евентуално вие да определите честотата на посещенията. Най-често се предлагат базови услуги, най-разпространените от които са посещение на офиса веднъж дневно или пък веднъж седмично. Ако идването на почистващ персонал всеки ден ви се струва твърде често обаче, а вендъж седмично ви изглежда прекалено рядко, най-вероятно ще можете да се договорите за индивидуална услуга през ден например.

За да ви бъде чисто, приятно и уютно обаче, недейте да разчитате само на професионалната помощ. Вие самите можете да дадете своя принос при почистване на офиси, при това без да са нужни особени усилия.

Както знаем, на работното място обикновено се консумира голямо количество кафе. Всеки служител пие поне едно-две кафета на ден, но доста често след това оставя чашите си в общата мивка. Можете да си създадете вътрешен план, според който всеки на момента да измива съдовете, които използва, за да не се трупат.

Също така кошчетата за боклук под всяко бюро се пълнят изключително бързо. Като изхвърлим опаковката от кроасан или вафла, някоя огризка от ябълка, малко излишна хартия, бутилка от минерална вода и ето, че кошчето не само се е напълнило, ами е твърде възможно и да протече, и да замирише неприятно, ако част от храна или течност е останала вътре. Затова се старайте всеки ден като си тръгвате от офиса да взимате торбичката с боклук и да я изхвърляте навън.

Безспорно тоалетната е едно от местата в офиса, които са най-замърсени. Когато я използвате обаче, се опитвайте да го правите така, както в собствения си дом – без да хвърляте тоалетна хартия на земята и пускайки водата след себе си (и използвайки четка, когато е необходимо).

Ако спазвате тези малки правила, ще се чувствате много по-добре на работното си място. А това определено е нужно, имайки се предвид, че там прекарваме голяма част от своя ден.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).