Комбинирана микровълнова фурна

Tagged: , , ,

furnaИстина е че пазара до голяма степен „прелива“ от какви ли не домакински уреди и може би често се съмняваме в реалната използваемост на някои. Но от друга страна, няма как да отречем страхотните качества и практичността на други. Пример за точно такъв тип уред е комбинираната микровълнова фурна, която печели все повече привърженици сред потребителите.

Какви точно са разликите между обикновените микровълнови и комбинираните ще ви разкажем по-надолу в този материал. Също така, ще ви подскажем за кои домакинства са подходящи именно комбинираните фурни.

Както вероятно знаете, обикновените микровълнови фурни работят на принципа на равномерното загряване на храната. Те се използват най-често за претопляне на вече сготвени гозби и за размразяване на продукти. Комбинираните микровълнови печки, обаче ви предоставят доста повече възможности. Те съчетават действието на микровълните през една част от времето за термообработка с функцията грил през останалото време. По този начин ястието ви не само ще бъде сготвено, но ще придобие и любимата на всички запечена коричка. Преспокойно ще можете да се насладите на едно вкусно пиле на грил, на хрупкава пица или пък на картофен огретен. Защо не? Ако се спрете на комбинирана микровълнова фурна, можете и да се доверите на безбройните рецепти за готвене именно в нея и да се радвате на бързи, вкусни и лесни ястия.

Най-голямото предимство на комбинирания уред е пестенето на време. Ако например, едно голямо парче месо около килограм, ще изисква един час готвене в стандартна електрическа печка, обработката му в комбинирана микровълнова ще отнеме до 40 минути. Точно това им качество ги прави изключително подходящи за семейства, в които домакините не разполагат с особено много време. Всички дами са напълно наясно с това, колко е трудно да смогнеш с безкрайните домашни задължения, че и да ти остане време за приготвянето на топла вечеря. Именно комбинираната микровълнова фурна може да реши този проблем.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).