Колко струват качествените пелети за огрев?

Tagged:

peletiНа пазара се предлагат дървени пелети, чиято цел е да донесат топлина във вашия дом. Мнозина се интересуват от пелети цени в интернет, така че решихме да дадем малко по-подробна информация в днешната ни статия, която цели да ви помогне при избора.

На първо време трябва да кажем, че качествените пелети са  висококалорични и имат ниско съдържание на пепел. В наши дни все повече хора купуват пелети за печки, камини или котли за централното отопление на различни обекти. Иглолистните варианти намират голямо приложение за домове, хотели, ресторанти и други, като ефектът от тях е напълно доказан.

Иглолистните пелети са идеални за пещи и печки използвани за домашно отопление. Цените на пелетите са различни, но се въртят около сумата от 280 до 350 лева за клас А, който представлява най-качествените дървени пелети на пазара. Обикновен потребителите плащат 350 лева за до един тон пелети, но в повечето случаи количеството е значително по-голямо.

В началото може да поръчате по-малко пелети, за да направите проба, и да прецените дали продукта ви устройства, а след това да заложите на по-голяма бройка. Много често в цената са включени: доставка, стреч фолио и чували, тъй че внимавайте за тези показатели. Доставката от точка А до точка Б варира между 20 и 50 лева, като това зависи от вашето местонахождение.

Имайте предвид, че през лятото пелетите биват по-евтини, тъй като разходът за производство е сравнително нисък. Ето защо, когато правите поръчка на стоката, можете да спестите немалко пари стига това да се случи през топлия сезон. От месец септември до края на април цената на пелетите за огрев значително нараства, както ще се убедите и сами разглеждайки офертите.

Най-важното е пелетите да горят добре, и да отделят малко количество пепел. Ако тези фактори са налични, то значи сте направили добра инвестиция, за която няма нужда да съжалявате. Тук ще споменем, че огревът посредством пелети ще ви спести солидни суми от парно и електричество, така че не се колебайте да потърсите доброто качество на пазара.

В заключение можем да кажем колко голяма полза има от дървените пелети, и че цената за тях не е толкова висока, за да не можете да си ги позволите. Разбира се, оставяме на вас последното решение и стискаме палци да направите правилния избор.

 

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).