Как да подберем подходящ матрак за дома?

Tagged:

Търсите си нов матрак за спалнята? Или сте решили да правите цялостно преобзавеждане за дома и ще ви трябват много матраци – включително и за гостната, за детската стая и т.н? Преди да направите някоя импулсивна покупка, добре е да се запознаете с основните практики и стратегии за избор на идеалния матрак за дома (а защо не и за вилата?). В следващите няколко реда ще ви покажем как да подберем подходящ матрак за дома и по-конкретно с какво е добре да се съобразим, какви грешки да избягваме и какво да търсим като предимства:

  1. Съобразете размера на матрака с този на леглото

В повечето случаи, матраците пристигат с универсални размери спрямо универсалните размери на отделните видове легла: единични, тип спалня, приста и т.н. Този размер обаче не винаги е стандартен при леглата, така че е задължително да вземете стойностите предварително и едва тогава да поръчвате матрака си.

  1. Обмислете варианта за комплект от матрак и аксесоари към него

Под аксесоари имаме на предвид предпазен калъф за матрака, който да създава преграда за прах, петна, бактерии и мръсотия, както и подматрачни рамки, нужни за точното и правилното им приспособяване към формата на самото легло. Цената за целия комплект може и да се покачи, но поне крайният резултат ще е повече от идеален. Освен това, след като видите, че матракът ви има нужда от постоянни грижи и редовна дезинфекция, ще установите колко удобни са калъфките за матраци. Ако ги вземете по отделно тези аксесоари, крайната ви цена ще е далеч по-висока от тази на целия комплект.

  1. Търсете матраци, за които можете да се грижите

Някои матраци са прекалено деликатни като материя и изработка. Част от тях изискват професиоанални почистващи услуги, за които не всеки има средства да си ги позволи месечно. Не си купувайте матраци, които не можете да си позволите като поддръжка, но не поради незнание. Всеки от вас може бързо и лесно да се научи как да се грижи за луксозните матраци (например матраци Магнифлекс) – най-малкото можете да се консултирате за това с производителя или с продавачите в магазина, от който ги купувате.

  1. Комфортът е на първо място!

Всъщност, реално погледнато няма какво повече да изисквате от един матрак, защото дизайнът не е от чак толкова голямо значение. Визията му така или иначе няма да е акцент в стаята. Все пак, горната част на леглото са завивките, декоративните възглавници и т.н. Степента на комфорт, който матраците осигуряват обаче, зависи от много фактори – например модела (с мемори пяна, двулицев или еднолицев), както и използваните материали. Препоръчително е да избирате матраци от екологично чисти материали. Те не допускат причиняването на алергии, екземи и други подобни кожни проблеми, както и бързо късане, износване и замърсяване.

  1. Цената трябва да отговаря на качеството

Не е вярно, че всички евтини матраци са некачествени. Има много популярни марки матраци, които са еднакво удобни и стойностни, колкото и луксозните. Да вземем матраци Тед – те са отличен пример за български евтини матраци. А ако искате европейско качество на достъпни цени, заложете на матраци Магнифлекс или матраци Парадайз.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).