Какъв градински басейн да изберем?

Tagged: , , , , , ,

градински басейн

Всички търсим спасение от летните горещини, когато сме на почивка на село, като това може да бъде постигнато чрез избора на градински басейн, в който да се освежим. Разбира се, съществуват няколко основни вида басейни, които може да използвате.

Ако търсите евтин вариант и бърз монтаж, то може да се възползвате от надуваемите басейни. Те се намират във всеки един хипермаркет за строителство като Mr. Bricolage, Praktiker, HomeMax и други. Изваждането и прибирането им става за минути, тъй че ви получавате пълно удобство. Важна особеност при този тип басейни е, че трябва да бъдат монтирани на равно.

За тези, които търсят повече здравина и сигурност са сглобяемите градински басейни с метална конструкция. Монтажът им отнема от 30 минути до 1 час, а крайния ефект е отличен. Тези продукти вървят с филтърна помпа, подложка, покривало и дори нагревател, за да получите пълен комплект от екстри. Цените им са малко по-високи от надуваемите, но са и по сигурни.

При положение, че търсите модерен басейн за градина, който да издържи десетки години, без да промени външния си вид и да даде дефекти, то не се колебайте да заложите на модулните басейни. Те се изграждат лесно, защото са изработени от готова стена и ПВЦ покритие. Имате възможността да ги монтирате на повърхността или да ги вкопаете в земята.

По скъп, но в същото време дълготраен вариант са монолитните басейни. Потребителите могат да избират между различни форми, размери и вместимост. Монолитният басейн изисква отливане на бетон, поставяне на армировка и други довършителни работи. Крайният резултат е много добър и със сигурност ще ви донесе максимални удобства и комфорт.

Изборът на басейн зависи от вашите финансови възможности и мястото в градината, с което разполагате. Горе посочените опции са идеални за горещите дни, тъй като всеки има нужда да се охлади и да се радва на водата през лятото. Надяваме се, че статията е била интересна и полезна.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).