Какво трябва да знаем за поставянето на дограмата?

Tagged:

dogramamontajСред най-важните ремонтни дейности в един дом, е поставянето на дограмата. Последната е важен елемент за изграждането на енергийна ефективност и шумоизолирани помещения. Селекцията на профили зависи от изискванията и потребностите на клиентите, като възможностите пред тях са най-разнообразни. И, макар че производителите на дограми се стараят да направят поставянето им лесно, има някои специфики, за които трябва да знаете.

На първо време се налага прецизно оразмеряване на прозорците. От вземането на точните размери зависи това дограмата да не кондензира в бъдеще време. За целта се използват специални инструменти от предварително обучен персонал. Не препоръчваме сами да оразмерявате, тъй като можете да допуснете грешки, които ще ви струват доста скъпо.

Ако се налага демонтаж на старите прозорци, то клиентът трябва да опакова мебелите си, защото при тази процедура се отделя много прах и мръсотия. За предпочитане е да платите на фирма, която да извози боклуците, след като ремонтните дейности приключат. Такива услуги се предлагат, така че питайте за тях, когато отидете при търговеца за покупка на прозорци.

Следете за транспортирането на вашата дограма. Уверете се, че фирмата, от която сте я поръчали е взела мерки, за да предпази повърхността ѝ, стъклата и останалите елементи. Много често сме ставали свидетели на немарливо поведение от страна на някои търговци, които допускат профилите да се издраскат и наранят по време на превоза до дадения обект.

Монтажът на дограма може да отнеме по-дълго време. За тази цел не планирайте други дейности за деня, в който ще пристигнат монтажистите. Съблюдавайте работата на последните и задавайте въпроси свързани с експлоатацията. Добре е да се запознаете и с начините на поддръжка на прозорците, които включват смазване на обкова, почистване и други подобни.

Не мислете, че покупката на дограма е лесна работа. Информирайте се за всичко свързано с профилите, стъклопакета, обкова и останалите неща. Само по този начин можете да бъдете спокойни за правилния си избор. Ако не знаете откъде да получите отговор на въпросите си свързани с дограмата, то просто потърсете информация и съдействие в глобалната мрежа.

В обобщение

Опитахме се да дадем най-съществените съвети свързани с поставянето на дограмата във вашия дом. Разбира се, има още какво да се напише по темата, но събрахме основните неща в тази публикация. Очаквайте и още подобни статии в най-скоро време. Желаем ви успехи!

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).