Какво знаем и какво не за дограмата?

Tagged: , ,

Много български домакинства гледат на избора на дограма, като на даденост. Те не изпадат в големи размисли по отношение на видовете дограма, предимствата и недостатъците на различните прозорци, начините за монтаж, производителите и така нататък. Ето защо е добре да дадем повече информация относно нещата, които знаете, и тези които не знаете относно дограмата и нейните функционалности. Да се надяваме, че ще статията, ще ви бъде от полза.

Защо се случват грешки при монтаж на дограма?

 

Dograma0010

За съжаление повечето хора, които монтират нова дограма вкъщи, не търсят услуга от професионалист и действат самосиндикално. Те не знаят, че дори най-малките грешки при монтажа на нови прозорци могат да бъдат катастрофални. По-интересното е, че има и фирми, които не следват инструкциите на производителите за монтаж на дограма, а действат според собствените си знания и умения. Това също може да доведе до главоболия на потребителите в даден момент. Всичко това говори красноречиво, че качествен монтаж са нужни истински специалисти. В този ред на мисли клиентът трябва да се замисли на кой поверява работата.

На какво се дължи появата на конденз при дограмата?

Появата на конденз при дограмата, е характерна за зимния сезон. Конденз може да се появи при алуминиева или PVC дограма, като това явление идва вследствие на отделяните пари при готвене, отглеждането на цветя, дишането и други. В такива случаи се говори за наличието на влага и нейното отделяне във въздуха. За целта се препоръчва изолация на бетоновата панела, за да се подсилят топлоизолационните ѝ качества. Най-честият съвет на експертите към потребителите, е да направят базова изолация на външните стени за по-добро съпротивление.

Dograma002

Какъв вид стъклопакет трябва да използваме?

Стъклопакетът е един от основните фактори при избора на дограма. От него зависят нивата на топло и шумоизолация, както и комфорта на стопаните на обекта. Стъклата играят важна роля за това да се чувствате комфортно през всеки сезон, така че изборът им, трябва да бъде направен с повишено внимание. В миналото използвахме стандартни стъклопакети от два броя бели стъкла, при които коефициентът на топлопреминаване беше 2.8 W/м2К. В наши дни характеристиките на този тип стъкла са много по-добри, макар че все по-малко хора ги използват за дома, вилата, офиса или други сгради. На мода се всесезонните стъклопакети със защитни стъкла осигуряващи прохладно лято и топла зима. Стъклата 4 сезона са много предпочитани от днешните потребители.

Дървена, алуминиева или PVC дограма?

На този въпрос, трябва да си отговорите вие. На първо време е добре да прочетете повече за качествата на всеки един от споменатите видове дограма. Така например, можете да обърнете внимание на предимствата на пластмасовата дограма, както и на качествата на алуминиевите профили. Разбира се, не трябва да отричаме факта, че дървената дограма е все още на мода. Общо взето всеки един вид прозорци притежава своите плюсове, тъй че направете вашето проучване, и се съобразете с фактори като цени, дизайн, издръжливост и други особености.

В обобщение

По-горе посочихме някои неща, които може би не сте чували за съществуващите видове дограма на пазара. За да научите още по темата отнесете въпроса към избраната от вас фирма за покупка на прозорци. От голямо значение е да попаднете на коректен търговец, който ще ви даде повече яснота около темите, които засегнахме в нашата публикация. А сега нека се разделим с пожелания за успехи при селекцията на нова и по-функционална дограма за дома или работното ви място.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).