Какво е нужно да знаете за алуминиевата дограма

Tagged: , ,

алуминиева дограма

Първата алуминиева дограма се е появила на бял свят преди близо 25 години. Тогава едва ли хората са си мислили, че този вид прозорци, ще се наложат на пазара и ще бъдат използвани както от милионите домакинства, така и от фирми, заведения и институции. Алуминиевите профили намират приложение за вратите и прозорците на апартаменти и къщи, но са ефективни и при фасадите, павилионите и витрините за бизнеса.

Алуминият има множество положителни качества и се прилага на различни места. Това лек, но устойчив материал, който се радва на широка употреба в съвременното строителство. Алуминиевата дограма не се деформира и издържа много години, без да даде дефекти, които да наложат ремонтни дейности или смяна на прозорците.

Дограмите от алуминий се разделят на топли и студени профили. В случай, че дадена сграда или помещение не се нуждае от климатизация и температурите не са от съществена важност, то може да поставите студен профил. При последния е възможна кондензацията и за това се използва основно в индустриални обекти.

При положение, че желаете да задържите топлината в дома или работното място, то тогава изберете алуминиева дограма от топлата серия. Това се постига чрез прекъснатия термостат на профилите, но и цената им е по-висока. Този вид дограма има и много добри показатели спрямо шумоизолацията.

Тук разбира се, не говорим за алуминия в неговата форма на метал, а за различните видове сплави, които подпомагат изработката на модерна дограма за вашите сгради и обекти. Материалът дава ефективна защита срещу природните бедствия от сорта на земетръси, валеж на град, поледица и други. Противопожарната защита на профилите също е на високо ниво.

Поради пластичността на алуминия архитектите развиват своите идеи и планове за пълноценно обзавеждане на жилищни кооперации, бизнес центрове и обществени сгради. Дори цели конструкции могат да се изработят само от алуминий, без намесата на други метали.

Е  разбира се, ако искате алуминиева дограма, то е добре да заделите пари от бюджета си, за да може да купите нещо наистина качествено, което да отговори на всичките ви изисквания.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.