Какви мерки да вземем при запушени канали

Tagged: , , , ,

отпушване на канали

Вероятно всяко домакинство в България и не само, е изправено пред проблем със запушени тръби или канали. Запушванията се получават от най-различни фактори, като например попадане на храни в канала или мивката, натрупване на мазнини, блокаж от косми и други. Разбира се, когато установим, че каналът е запушен ние трябва да действаме своевременно, тъй като повредата може да се усложни и да предизвика наводнения, неприятни миризма и прочие последици.

Обикновено хората си служат с най-различни подръчни средства, за да отпушат каналите. Използването на гореща вода със сол например е масова практика във всеки дом. Понякога това действа и канала се отпушва, но при по сериозни проблеми е добре да се повика специалист – водопроводчик. Друг популярен метод за отпушване на тръбите и канализацията е посредством доброто старо бутало. С резки движения напред и назад вие успявате да отстраните аварията и да живеете спокойно, но и тук обаче има вариант да ударите на камък.

За сложни блокажи и запушвания и е необходима намесата на специалисти по ВиК услуги. В наши дни съществува т.нар. машинно отпушване на канали, което се справя със ситуацията за отрицателно време. По-големите фирми могат да предложат видео диагностициране на запушването, за да видят къде е възникнало то и да го премахнат за отрицателно време. Имайте предвид, че опитните водопроводчици са срещали всякакви видове запушвания, тъй че и вашето няма да ги изненада по никакъв начин.

В обобщение

Разбира се, когато избирате фирма за отпушване на канали, то трябва да се възползвате от качествените ВиК услуги на пазара. Съществува 24 часова помощ при проблеми с канализацията, тъй че не се колебайте да я използвате, ако възникне повреда, с която не може да се справите сами. Не чакайте прекалено дълго канала да стои запушен, понеже това ще ви донесе куп главоболия и неприятности в дома ви, със съседите и с близките ви.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.