Какви видове керемиди познаваме

Tagged: , , , ,

Керемиди

Ако ви предстои ремонт на покриви, то със сигурност ще е добре да се запознаете с различните видове керемиди. В статията ще намерите основните типове керемиди използвани за покривни ремонти в България и не само.

Естествените керамични керемиди. Те са и едни от най-използваните в страната и имат дългогодишни традиции по целия свят. Намират приложението си при така наречените скатни покриви или иначе казано при такива, където наклонът е петнадесет – двадесет градуса, което е и основното изискване за поставянето на материала. Цената им е много достъпна и за това използвани от толкова много хора.

Битумните керемиди. Вторите най-използвани керемиди, които обединяват красота, издръжливост и дълготрайност в една впечатляваща комбинация. Лесният им монтаж и ниската цена са също положителни фактори, на които трябва да обърнем внимание. Разбира се съветваме ви да не използвате ниското качество на керемидите от този тип, за да не се налага да правите ремонт на покрива отново.

Изкуствените керемиди. Те са подобни на керамичните и се правят от цимент, пясък, вода и оцветители. Срокът им на годност е близо четиридесет години, като специалистите твърдят, че може да издържат и повече време.

Металните керемиди. Отличават се с изключителна здравина, което ги прави много добър материал за ремонт на покриви. Леки, пожароустойчиви и издръжливи това са трите положителни качества на метални керемиди. Могат да бъдат монтирани на различни наклони, а срока им на живот е безкраен.

Полимерните керемиди. Този вид керемиди е много близък до изкуствените варианти, но изработката им става посредством използването на полимери. Те са много здрави и устойчиви на счупване, така че много често биват използвани при ремонти на покривната конструкция.

Така изглеждат съществуващите керемиди, които можете да поръчате. Селектирайте най-правилния вариант за вас, така че да имате един добре завършен ремонт на покрива ви. Прегледайте кои са плюсовете и минусите на посочените възможности и инвестирайте в качествените опции.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.