Историята ухае

Tagged:

parfiumiОригиналните парфюми, които днес са част от „екипировката” на всеки уважаващ се човек, който отива на бар, вечеря, обяд или дори разходка в парка, са се появили на тази планета, почти в мига, в който се появяват и хората. Най-старите парфюми са открити в древен Египет. Тогава химиците са започнали да дестилират парфюми.

Доказателства за това бяха открити наскоро от учените. Те намериха шишенца за парфюми, колби и други пособия за извличане на аромати от цветята, билките и ароматните масла в древността. Парфюмите били истински хит сред фараоните и заможните представители на обществото по онова време.

Освен ваните с мляко, Клеопатра обичала и да придава прекрасно ухание на кожата и тялото си, като това я правело наистина неотразима и много желана жена.
Манията по парфюмите се пренесла от Египет в Персия и Рим. Там химиците продължили да обогатяват ароматите на парфюмите и да търсят все повече и повече нови цветя и билки, които да обработват.

С разпадането на Римската империя парфюмите отишли в забвение. Били необходими векове за да се върнат те отново в ръцете на хората и интересът към тях да се възроди. Римски свещеници започнали отново да събират билки и цветя и да извличат прекрасните им аромати, точно, както са правили и древните.

Техните парфюми бързо достигнали до аристократите в Европа, като по това време сред тях битувало мнението, че къпането може да причини смърт. Поради тази причина те бързо станали фенове на парфюмите и ги използвали наистина често. Държави, като Франция и Италия се превърнали в основни производители на парфюми, като това се е запазило и до днес.

В наши дни оригинални парфюми могат да се открият в много магазини, а те самите не са привилегия само за най-богатите. В днешни дни всеки желаещ да притежава марков парфюм можа да има такъв. Разнообразието е огромно, като без усилия всеки може да се сдобие с дамски парфюм, мъжки парфюм, марков парфюм тестер на ниски цени или пък много скъп оригинален парфюм.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).