Евтини и качествени матраци – възможно ли е това?

Tagged:

matrakПротивно на тиражираните мнения, че качествените матраци са задължително скъпи ще напишем, че на пазара могат да се намерят много добри продукти на поносима цена. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате предложенията на различните фирми, и да сравните цените, за да си изградите мнението за офертите, стоките и достъпните цени.

Обикновено хората избират между матраци с пружина или такива с мемори пяна. В тази статия ще разгледаме плюсовете и минусите на двата вида, което ще ви помогне да се ориентирате в голямото разнообразие, което ще откриете на пазара. Съветваме ви на първо време да видите някои интересни предложения за евтини матраци София, така че да изберете най-доброто.

Какво трябва да знаем за матраците с пружина?

Матраците с пружина са известни от миналото и се ползват от много хора. Принципът им е елементарен, а именно свързването на няколко пружини и поставянето на допълнителни материали върху тях. Главното предимство на тези матраци е, че са по-евтини от останалите видове, а също така са много добър избор от гледна точка на спазването на перфектна хигиена.

Матраците с пружина могат да се окажат правилния избор за потребители, които имат проблеми с гръбначния стълб. Те притежават по-голяма твърдост, която дава възможност тялото да стои изправено, а това помага за предотвратяване на дискови хернии, изкривявания и други. За съжаление обаче с времето пружините стават меки и се появяват деформации.

Матраци с мемори пяна – какво е важно за тях?

Мемори пяната е специално разработена, за да осигурява пълен комфорт на хората. Тя лежи на полиуретанова основа, която се съчетава с тежестта и температурата на човешките тела. Много домакинства предпочитат матраци с такава пяна, тъй като им осигуряват спокоен съм и пълен релакс. Разбира се, и тези продукти имат своите плюсове и минуси, които ще отбележим.

Основният плюс на матраците с мемори пяна е, че следват извивките на човешките тела. По този начин се постига голяма гъвкавост, която е добра за гръбначния стълб. С предотвратяването на натиска се намалява огнището на болката и се постигат отлични резултати.  Редом с всичко това тези матраци са и антибактериални, а това е много важно.

За минус можем да посочим по-високата цена на тези матраци. Също така се изисква време, докато тялото се адаптира към тях. Евтините матраци с мемори пяна имат неприятна миризма, което може да представлява проблем за вас и близките ви хора. Като цяло обаче матраците с мемори пяна имат повече предимства, отколкото недостатъци, които да посочим в статията.

В обобщение

Сега е време да разгледате предложенията за евтини матраци в интернет, за да изберете този вид, който отговаря на вашите нужди. Не бързайте, защото това може да ви коства евентуални грешки. Бъдете прецизни в селекцията на матраци и не след дълго ще се радвате на спокойния сън, който заслужавате. Пожелавам ви успешна покупка и се надяваме, да сме помогнали.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).