Дизелови генератори помагат на индустрията

Tagged: , ,

dizelgenerator1

Дизеловите генератори са решението за непрекъсваемост на електрозахранването, без което индустрията не може. На всички ни е ясно, че спирането на работа в сферата на промишлеността би коствало загуба на средства, клиенти и редица други проблеми. За да не спира работния процес обаче е нужно постоянно електричество осигурявано от агрегати за ток.

Дизеловите двигатели на генераторите за ток предоставят икономия на гориво, а също така и достатъчно мощност, която да захрани дори по-големи обекти. Производителите могат да разчитат на генератори с мощност 2000 kVA издържащи десетки часове на работа без прекъсване. По този начин вие няма да се притеснявате за аварийното прекъсване на тока и неговото внезапно идване, което също може да доведе до повреди в различните системи.

Големите заводи и фабрики често използват т.нар малки електрически централи захранвани с дизелов двигател с мощност 5 MW гарантиращи дълготрайна работа и защитаващи вашите машини от аварии възникнали вследствие на прекъсвания, токови удари и тем подобни.

Търговските центрове, хипермаркетите и дори по-малките магазини също се доверяват на дизелови генератори, които им дават сигурност. Инвестицията в тези устройства е напълно оправдана най-малкото, защото ни спестява много пари и нерви. Резервните източници на електроенергия са силно препоръчителни в градове и села с недостиг на електрически ток.

Мощните агрегати на ток с дизелов двигател са имат по-шумно действие от бензиновите генератори, но за сметка на това са далеч по-евтиното решение. Все пак знаем, че цената на дизеловото гориво е по-ниска от тази на бензина, което е и причината повече представители на индустрията да прибегнат към икономичния вариант.

В заключение

Като цяло можем да твърдим, че съвременните дизелови генератори са съществено важен инструмент както за индустриални, така и за битови нужди. В разгарата на 21 век е трудно да си представим живота без електрическа енергия, а тези устройства ни я предлагат точно тогава, когато имаме най-силна нужда от нея.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).