Градински стилове и правила

Tagged:

градина

В случай, че изпитвате колебания относно това как да изглежда вашата градина, то тази статия може да ви бъде от полза. В нея ще ви предложим малко полезна информация относно стиловете и правилата в градината, така че да постигнете желания визуален ефект.

Един от основните стилове гласи, че градината трябва да има правилна симетрия и точна композиция. Този подход е за педантичните хора, които държат и на най-малките детайли. Тук влизат всички видове алеи, изчистени форми, поддръжката на тревата и останалите растения.

Добре подрязаните живи плетове са едно добро хрумване, което придава естетически издържана визия на градината. Храстите трябва да се разположат на точните места  и да се оформят по подходящ начин. Това може да отнеме време, но крайния резултат е перфектен.

Друг стил пък е свързан с т.нар. естествени пейзажи. При него идеята е да се създаде пълна хармония по оста човек и природа. В този стил правите линии отсъстват. Използват се само естествени материали и растения в различни цветове, които да дадат пълен контраст.

Важното при естествените пейзажи е да се демонстрира начин на живот и техните естетически разбирания за красота. Ароматните треви и билки намират високо приложение при натуралните градини. Вие решавате дали да заложите на розмарин, мента, лавандула или къри. Важното е да бъдете оригинални, за да привлечете вниманието върху себе си.

Вие може да обособите билките в специално направен кът или пък да ги засадите редом с цветята и дърветата. И двете хрумвания са интересни, тъй че помислете кое ще ви донесе повече удоволствие. Имате възможност да развихрите фантазията си с различни конфигурации.

Изберете стил и спазвайте правилата, за да получите удобен двор и градина, на която да се радвате дълги години. Ако не се справите сами, то нищо не ви пречи да потърсите услугите на специалист, който ще се погрижи за озеленяването, растенията, дърветата и всичко останало. Не пропускайте да прочетете всички статии в категория „Градина“, защото със сигурност има какво да намерите.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).